BLOG

Home staging alapelvek

  • Az ingatlant egy potenciális vásárlói célcsoportra készítjük fel, és nem a tulajdonos ízlésére.
  • Az ingatlanból a maximumot hozzuk ki úgy, hogy annak a legelőnyösebb adottságait hangsúlyozzuk.
  • A piaci lehetőségek mentén a legmagasabb áron és legrövidebb idő alatt értékesítjük.
  • A terek funkcionalitását mutatjuk be.
  • Mindent megjavítunk, hisz a legapróbb dolognak is tökéletesen kell működnie műszakilag is.
  • Csak arra szabad költenünk a felkészítés során, ami megtérül.
  • Ismernünk kell a piacot! A célcsoportot pontosan meg kell határoznunk. Mivel minél jobban tudjuk kinek szeretnénk eladni lakásunkat, annál könnyebb azt rászabni az elképzelt új tulajdonosra a felkészítés során.

Home staging gyorstalpaló

Nagy átalakítás nélkül, kis ráfordítással a home staging elveit alkalmazva hatalmas különbséget lehet elérni egy értékesítendő ingatlan felkészítésekor.

  • Semlegesítsd
  • Harmonizáld
  • Világosítsd

a teret minden lehetséges eszközzel!

  1. Csak a térfunkciókat bemutató szükséges bútordarabokat hagyd bent! Ezáltal a térérzetet is növeled, és egy szellős, átlátható lakásban a vevőd könnyebben el tudja képzelni, hogy milyen lenne a saját bútorait, tárgyait ebben a lakásban látni.
  2. Csinálj rendet és alaposan takaríts ki! Mindenki harmonikusabban érzi magát, ha rend, tisztaság van körülötte, és kellemesebb is egy szép, rendezett ingatlanban sétálgatni.
  3. Pakolj el minden személyes tárgyat (igen a hűtőmágneseidet és a családi fotókat is), mert ezáltal a vásárlód könnyebben el tudja képzelni, hogy milyen lenne neki ott lakni.
  4. Teremts egységes, harmonikus térérzetet! Ezt könnyű elérni azzal, ha kiválasztasz egy olyan elemet, motívumot – én csak “link”-nek hívom-, ami átvezet egyik térből a másikba. Ezt például egy kiemelkedő színnel könnyen elérheted.
  5. Világosíts! Világos falszínnel, természetes fénnyel, erősebb izzókkal.
  6. És ne feledd: profi fotók, színvonalas és informatív hirdetési szöveggel, pontos alaprajzzal!

Hogyan készíts hirdetést?

Amikor akár eladni, akár kiadni szeretnéd az ingatlanodat, két nagyon fontos dolog van, amire érdemes az időt és a pénzt rászánni.
Az egyik maga a lakás felkészítése olyan kívánatossá, hogy azonnal beleszeressen az érdeklődő. Ez maga a home staging ☺ !!!

A másik a profi hirdetési anyag összeállítása. Ezáltal magadnak és az érdeklődőnek is időt takaríthatsz meg, mert minden szükséges információ benne van a leírásban, és ezért már valóban csak a komoly érdeklődő megy el megnézni az ingatlant. De milyen egy jó hirdetés?

  1. Profi fotók (a mobilos rossz minőségű képek helyett), amelyek bemutatják a térfunkciókat és térkapcsolatokat. Ne feledd, ez a lakásról az első benyomás, amivel a vevőd találkozik!
  2. Pontos műszaki alaprajz, a kézzel kockás papíron összedobott krix-kraxok helyett.
  3. Részletes leírás a lakás előnyeit kiemelve.
  4. A lakás pontos méretei, műszaki paraméterei, rezsi költségei
  5. Írj a házról, a környékről is pár mondatot! Légy meggyőző, hogy miért jó ott lakni!

+1 … ha módodban áll, ezt mind írd le angolul is, mivel sok a külföldi vásárló.