A HOME STAGING egy angol kifejezés, egy otthon bemutatásra történő felkészítését jelenti.

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor vendégek jönnek hozzánk és előtte órákat töltünk azzal, hogy rendet rakunk, kitakarítunk, esetleg még friss virágot is teszünk az asztalra. Azért tesszük ezt, mert szeretnénk, hogy a látogatóink a lehető legjobban érezzék magukat nálunk, és mert szeretnénk az otthonunkat a legjobb formájában megmutatni nekik.

A HOME STAGING során pont ezt tesszük, csak nem a vendégeinknek, hanem a vevő-jelölteknek csinosítjuk ki a lakást. Az ingatlan iránt érdeklődő vásárló az, akit szeretnénk elkápráztatni gyönyörű otthonunkkal. Hiszen, ha belépve jól érzi magát nálunk, akkor jó eséllyel könnyebb elképzelnie azt, hogy milyen jó lenne neki is ebben az otthonban élni.
Egy ingatlan eladásnál/kiadásnál az a cél, hogy a lehető legmagasabb áron és a legrövidebb időn belül értékesítsük ingatlanunkat. Mindemelett tegyük ezt a vevő legnagyobb megelégedésére.

A HOME STAGING alkalmával nem a tulajdonos ízlésére, igényére alakítjuk az otthont. Minden esetben a potenciális célcsoport igényeinek a kiszolgálása a cél, mind stílusban, mind pedig funkcionálitásban. Meg kell mutatnunk, hogy a mi ingatlanunk számára egy olyan harmonikus és ízléses otthon, melyben minden funkciónak helye van, még akkor is, ha az esetleg egy kis stúdiólakás. Mindennek minőséget kell sugallani, tehát a legapróbb műszaki részletnek is működnie kell. Ez két dolog miatt is fontos. Az egyik, hogy senki nem szeretne bajlódni javítgatásokkal, különböző munkálatokkal beköltözése után, a másik pedig, hogy ha minden tökéletesen működik, nem hagyunk teret az áralkunak.