„City Garden”

Kert a város közepén, Belváros

Ez a lakás nagyon jól szemlélteti a klasszikus home staging példáját.

Amikor megkeresett a 46m2-es, 2 szobás kertkapcsolattal rendelkező lakás tulajdonosa, akkor azt már hónapok óta sikertelenül árulták. Az ingatlan jó műszaki és esztétikai állapotban volt, viszont a tulajdonosok nem akartak árat csökkenteni, szerették volna a legjobb piaci áron és gyorsan eladni. Ráadásul ugyanabban a házban még másik 3 hasonló méretű ingatlant is hirdettek, így ezért is fontos volt, hogy ez a lakás kitűnjön a többi közül.

Mind a lakás mérete, mind a 7.kerületi bulinegyedbeli lokációja miatt a célcsoport egy fiatal/ fiatal pár, vagy egy befektető volt, aki kiadási céllal vásárolja meg a lakást.

A rendelkezésre álló büdzsé nagyon szerény volt, összesen 500 e Ft-ból kellett az átalakítást megvalósítani. Mivel a falak többnyire tiszták voltak, így csak egy részleges festésre volt szükség. A konyha viszont egy kisebb „ráncfelvarráson” esett túl: kicseréltük a munkapultot és a fali panelt. Ezen kívül csak néhány apróbb kiegészítő bútort, textileket, dekor tárgyakat vásároltunk.

A felkészített ingatlanra 2 hét alatt több ajánlat is érkezett, így felfelé licitálással a hirdetési ár felett 2 millió forinttal kelt el. A lakással a teljes bútorzatot is megvette a kiadási céllal vásárló új tulajdonos.

 

HOME STAGING előtti érték: 50,6 M Ft (ingatlanipari szakember által becsült összeg)

HOME STAGING előtti hirdetési ár, melyen hosszú hónapokig senki nem vette meg: 55,6 M Ft

HOME STAGING utáni hirdetési ár: 61,5 M Ft

Eladási ár: 63,5 M Ft

Teljes HOME STAGING ráfordítás költsége: 800 ezer Ft

A RÁFORDÍTÁS 14-SZERESEN TÉRÜLT MEG TULAJDONOSÁNAK!

ELŐTTE / UTÁNA