„Zebra”

Klasszikus Home Staging, Budatétény

Ez a projekt remekül szemlélteti a klasszikus home staging példáját, és bizonyítja, hogy ez a módszer még egy olyan extrém időszakban is működik, mint a korona vírus okozta piaci megtorpanás hónapjai.

Egy fiatal pár azzal keresett meg 2020 február elején, hogy otthonukat szeretnék minél hamarabb jó áron eladni, mert új lakásba költöznek. Ebbe az ingatlanba nem szeretnének sem új bútorokat venni, sem nagyobb összeget felújításra költeni, a jelenlegi állapotban viszont már 8 hónapja nem tudják eladni.

A 12 éve újonnan épült társasházban található 58 m2-es lakás nagyon jó műszaki állapotú, de igen zsúfolt volt. Így a tulajdonosoknak egy hatalmas szelektálást kellett végezni, ami a közeledő költözés miatt nem is volt hiábavaló. Kikerültek a lakásból a felesleges bútordarabok, tárgyak, és egy tisztasági festés után gyönyörűen ki lett takarítva. Csupán néhány kiegészítőt, textilt, dekor elemet vásároltunk. Ezután a stylinggal harmonizáltuk és teremtettük otthonossá a lakást, hogy a profi enteriőr fotós a legelőnyösebb állapotában fényképezhesse be a lakást. A teljes megújulás alig 2 hét alatt zajlott le.

A lakás pont a vírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése előtti napokban került piacra. Mivel az ingatlanpiac akkor szinte teljesen leállt, az érdeklődők csak május közepén kezdték ismét nézegetni a lakást, akkor viszont heteken belül két ajánlat is érkezett.

Végül a felkészítés előtti hirdetési árnál 7%-kal magasabb áron kelt el, így a teljes home stagingre költött összeg négyszeresen térült meg!

ELŐTTE / UTÁNA